Multi-touch Microsoft egerek

2009.10.06. 16:42 polgarp

Az alábbi videón néhány multi-érintéses egeret mutatnak be a Microsoft mérnökei:

Az első négy szerintem nem lesz túl hosszú életű. Az ilyen érintéses cuccoknak a legnagyobb hibája, hogy nincs taktilis visszajelzés: vagyis nem érzed, hogy éppen mit csinálsz, azon kívül, hogy simogatod a felszínt. Ez különösen a kattintásnál nehéz kérdés (még a kattintó hangot se nagyon szokták kihagyni pölö). Egy mobil eszköznél (khm, iPhone) még oké, meg ott egyből látod, hogy éppen mit csinálsz, az egér és a képernyő között már nehezebb (kognitív szempontból) ilyen öszefüggést teremteni. Meg kényelmetlennek is néz ki, hogy a gesztusokat az egeren hajtsam végre, ahol normális esetben a kezem nyugodtan fekszik, vagyis ergonómiai kérdéseket is felvet.

Viszont az 7:20-nál kezdődő "Articulated Mouse" bár kicsit groteszkül néz ki (mint Miki egér), de a fenti problémámat pont kezeli, pontosan érezni fogod, hogy éppen merre jársz (bár a kiskezűeknek ezzel is lehet, hogy lesz problémája). És nem is bonyolult megoldás, csak két ujj alá tettek +1-1 egér érzékelőt. Meglátjuk még milyen termék lesz belőle.

Címkék: videó kütyü gesztus

A bejegyzés trackback címe:

https://gepelmeny.blog.hu/api/trackback/id/tr101431994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tzupi 2009.10.09. 15:08:14

nekem az első szimpatikusnak tünt.
szerintem aki megszokta a touchpad használatát, annak nem okoz gondot, hogy nincs fizikális visszajelzése az eszköznek.
másodiknál hiányoltam egy in-action bemutatót.
többinél biztos, hogy keményen meg kellene szokni az innovációt :)

süti beállítások módosítása