Nokia UI vision

2009.09.15. 19:32 polgarp

A hétvégén voltunk egy versenyen, ahol elég kreatívnak kellett lenni augmented reality és jövőbeli irányitóeszközök terén (ha lesz időm, még írok erről is).

Erre most nézem ezt a Nokia videót hasonló témában:

A hétvégén volt egy hosszú vitánk arról, hogy mennyire hatékony lehet egy szemüveg, mint irányító + megjelenító eszköz, én erősen amellett érveltem, hogy kényelmetlen használni, mert nehéz elrakni, kezelni (mondom úgy, hogy szemüvegesként folyton viselek egy ilyen eszközt).

A másik irányító a karperec a nőn, ez érzékeli a gesztusokat (pl.: izommozgás vagy más hasonló módon) már sokkal érdekesebb. Szerintem gesztusokat lehet úgy kialakítani, hogy ne legyenek feltünőek pl. utcán haszálva, mégis hatékony irányítást biztosítsanak (pl. hogy más ne lássa, éppen mit csinálsz). Ugyanakkor nehezebb is lesz megtanulni a szemmozgással ellentétben, ugyanis az a helyzet, hogy a gesztusok elég gyakran kultúra függők (még).

Szerintem összeségében ez egy jópofa vízió és használhatóság szempontjából is megfelelőnek tünik.

Címkék: videó vízió user experience

A bejegyzés trackback címe:

https://gepelmeny.blog.hu/api/trackback/id/tr661384651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása