Szolgálati: Szerg-Wiki

2009.09.10. 22:16 polgarp

Egy új menüpont került felülre, Szerg-Wiki néven. Ezt a wikit elsősorban az ELTE-s kurzusomhoz kapcsolódó hallgatóknak kezdtem el csinálni, másrészről tágabb értelemben érdeklődőknek fog szakismereteket tartalmazni, elsősorban a szigorúan vett usability-ről.

Az ötlet legfontosabb kiváltója az volt, hogy ne csak beszéljek folyton használhatóságról, hanem valamennyire az általam tartott kurzusokra is átvigyem ezt a fajta gondolkozást. Ezért jött az, hogy

  • egyrészről a kurzusra kiadott információkat rendezett formában kéne gyűjteni,
  • másrészről a korábbi félévek tapasztalait a mostani hallgatók ismerhessék meg, és induljon meg egy építkezés,
  • harmadrészről a nálam meglévő ismerethalmazt egy egységes formában egy helyre gyűjtsem, magyarul,
  • negyedrészt szolgáljon ez alapjául egy olyan újfajta egyetemi jegyzetnek, ami a modern kor kihívásainak megfelel, azaz folyamatosan frissül, interneten elérhető, nagy mennyiségű utalást tartalmaz korszerű szakirodalmakra,
  • ötödrészt a szakmai iránt érdeklődő külsősök is ismerhessék meg ezeket a módszereket (és akár bővíthessék is).

A fentieket végiggondolva automatikus jött a wiki formátum. Így visszakövethető, hogy én is mit mikor mire módosítok (transzparensebb oktatói tevékenység), másrészről a hallgatói aktivitás is jobban nyomon követhető, végül nagyban támogatja a csapatmunkát (közös dokumentum szerkesztés).

Egyelőre ehhez a bloghoz hasonlóan a wiki sincs túl bő lére eresztve, de szerintem jobb is így, az organikus növekedés majd hosszabb távon alakítja ki jó strutúrákat. Ez egy külön előnye ennek a technológiának.

Címkék: szolgálati link

A bejegyzés trackback címe:

https://gepelmeny.blog.hu/api/trackback/id/tr91374033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása