Usability és Agility

2009.05.26. 18:03 polgarp

Azt gondolom, ahogy programozói oldalról megjelentek az agility-s fejlesztési módszertanok, úgy a usability oldalról is felmerült az igény gyakorlatban jobban használható módszertanok iránt. Úgy tűnik, hogy a klasszikus fejlesztési modellek (amelyek főként a vízesés modellre építettek) bár elvileg jónak tűnnek, de a gyakorlatban jóval kevésbé sikeresek.

Ma keresgéltem egy kicsit agility és usability témakörben, és találtam egy nagyon jó előadást, Alan Cooper beszél az agility és usability közti kapcsolati lehetőségekről,  hasonlóságokról. Az előadás címe "The Wisdom of Experience".

A tanulság elsősorban az, hogy nemcsak jól illeszkedik egymáshoz a két módszer, de kifejezetten jól kiegészítik egymást (pl.: például felhasználói adatok gyűjtésében), mindkét társaság igényli és jól ki tudja használni az együttműködést.

· 1 trackback Címkék: usability agility

A bejegyzés trackback címe:

https://gepelmeny.blog.hu/api/trackback/id/tr371145246

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: look at these guys 2017.10.31. 02:44:00

Levél haza 2013. március - Határátkelő

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása